Момичетата на Виктория Жосан не успяха да се преборят с гръцкия

...
Момичетата на Виктория Жосан не успяха да се преборят с гръцкия
Коментари Харесай

Хандбалистките на Бяла отпаднаха от евротурнира

Момичетата на Виктория Жосан не съумяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта

Хандбалистките на ХК “Бяла “ не съумяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта във втория си мач от шампионата за Купата на Европейската хандбална федерация. След като в първата среща през вчерашния ден двата противника приключиха наедно – 21:21, през днешния ден „ белите тигрици “ отстъпиха с 26:32 (15:19) в цялостната до край зала „ Арена Бяла “ и отпаднаха от по-нататъшно присъединяване.

Двубоят стартира равностойно, само че последователно гъркините взеха задатък, който се движеше сред 3 и 5 точки. Първото полувреме приключи при резултат 15:19 в интерес на гостенките, осведоми.

Във втората част девойките на Виктория Жосан започнаха окуражени да стопят изоставането си и понижиха разликата до две точки- 17:19. За страдание на публиката, която горещо поддържаше беленчанки, „ белите тигрици “ позволиха преднината на гъркините да се усили и по този начин мачът приключи 26:32.

За ХК „ Бяла “ най-резултатна бе Христина Бабий с 9 гола, а Кристина Иванова означи 4.

Въпреки отпадането от евротурнира управлението на клуба и кметът на Община Бяла Димитър Славов са оптимисти.

„ Обещахме, че ще има празници на хандбала в Бяла и мисля, че се получи. Не ни доближи малко душeвност и резистентност. Ние сме повече от удовлетворени и се гордеем с нашите девойки. Явно имаме потребност от опит. Благодаря още един път и на публиката “, сподели Димитър Славов.

„ Трябва да играем с класни тимове и да взимаме най-хубавото от тях. За да станем мощен тим, би трябвало да играем със мощни противници. Няма по какъв начин да изградим мощен и техничен тим, когато играем със слаби противници. Тези загуби ни вършат единствено по-силни. Подобни мачове радват публиката “, сподели президентът на ХК „ Бяла “ Венцислав Ангелов.

Треньорката на тима Виктория Жосан е удовлетворена от своите състезателки. „ Играта през днешния ден ми хареса повече от през вчерашния ден, макар че резултатът не е добър за нас. Ако от самото начало играехме добре в отбрана, мисля, че резултатът щеше да бъде различен. Участието в евротурнирите е единствено плюс за нас, тъй като по този начин тимът пораства. Необходимо е да играем повече в сходни шампионати. От тези два мача можем да вземем опит и през идната година да покажем други резултати “, сподели Виктория Жосан.

Треньорът на Анагениси Арта Стелиос Сейрекидис показа, че и двата мача против Бяла са били сложни. „ Вчера бях по-доволен от отбраната, а през днешния ден – от нападението. Вчера успяхме да останем „ прави “ и видяхме слабостите на противника, което ни даде убеденост за през днешния ден да покажем на какво сме способни “, сподели наставникът на гръцкия отбор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР